A vízimádóknak az Adriai tenger az egyik legnépszerűbb célpont.

Nem csak közelsége, de változatos vízpartja, és szépsége is megnyerő. Az Adria horvátországi partszakasza azon kívül, hogy közel fekszik Magyarországhoz az egész mediterránum egyik legszebb tengerpartja. A tenger vízminősége egész Európában kimagasló. Míg Spanyolország 80, Olaszország 50, Horvátország mindig az első 20 között van a világon a tenger vízminőségét illetően. Nem elhanyagolható a horvát tenger magas ásványi anyag tartalma /2,8%/ amely különösen kedvező allergiás, asztmás és pikkelysömörös betegség esetén

A horvát tengerparton nincs parlagfű.

A tenger helyenként bazalt sziklás, apró kavicsos, vagy durva szemcsés homokos.

Nyaralás és kirándulás szempontjából az egyik  legközelebbi és legszebb rész az Isztria. Budapestről 600 km autópálya illetve jó minőségű autóút vezet a tengerpartra.

Az Isztria két klímazónában fekszik, nappal mediterrán, éjszaka pedig kontinentális. Ez azt jelenti, hogy az esti és éjszakai órákban kellemesen lehűl a levegő, lehetővé téve a nyugodt pihenést.

A tengerparti nyaralás leggyakoribb célpontja az Isztrián Rovinj és Porecs. Mindkettő már nagyon túltelített, nyáron szinte már mozdulni sem lehet. Sokan éppen ezért keresnek tenger közeli szállást a két nyaralóhely között Vrsarban.

Vrsar mint a tengerparti nyaralás célpontja az utóbbi években egyre népszerűbb.